Η εφημερίδα «Τα Νέα» σε δημοσίευμα της την Παρασκευή, υποστήριξε πως η πώληση εξοπλιστικού υλικού που είχε δρομολογηθεί προς τη Σαουδική Αραβία, έκρυβε «σκιές» καθώς ο Βασίλης Παπαδόπουλος που είχε τον ρόλο του διαμεσολαβητή, δεν εκπροσωπεί την Σ. Αραβία και αυτό το επιβεβαιώνει η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ.

Άμεση ήταν η απάντηση του Π. Καμμένου, ο οποίος δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως δεν υπάρχει καμία σκιά με την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και υπογράμμισε ότι υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του σαουδαραβικού κράτους σύμφωνα με τις οποίες ο Β. Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπός τους για τη συγκεκριμένη αγορά.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής προς την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην οποία έχουν διαβιβαστεί όλα τα επίμαχα δημοσιεύματα. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων, η Ξ. Δημητρίου θα διαβιβάσει τη σχετική δικογραφία στη Βουλή που έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα για τον έλεγχο των πολιτικών προσώπων. Ο Π. Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη και τόνισε πως η έρευνα θα δώσει τέλος στη σπέκουλα που γίνεται γύρω από το όνομα του.