Σύμφωνα με ρεπορτάζ του PressTV, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμό της επαρχίας Σα΄άντα, ενώ ακόμη εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Χαντάινταχ, αφήνοντας πίσω και τουλάχιστον τρεις τραυματίες.
 
Σημειώνεται πως ο καταστροφικός πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13.000 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μεταξύ 15 και 20 ετών.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Save the Children που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη έχει αποκτήσει τρομακτικές διαστάσεις, καθώς εκτιμάται 130 παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα από την πείνα και τις αρρώστιες. Μέχρι το τέλος του 2017 περίπου 400.000 παιδιά αναμένεται να χρειαστούν άμεση ιατρική περίθαλψη, ενώ η ζωή 150.000 παιδιών βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο λόγω του υποσιτισμού.
 
Επίσης, δραματικά μηνύματα για την κατάσταση που επικρατεί στην Υεμένη έχουν εκπέμψει η Unicef, τονίζοντας πως τελειώνουν τα αποθέματα καυσίμων και εμβολίων, καθώς και ο ΟΗΕ που στις αρχές Νοεμβρίου προειδοποίησε για καταστροφικό λιμό.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του PressTV: