Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διαψεύδει πως υπάρχουν περισσότεροι από 23 νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί στη Μάνδρα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν προ εβδομάδων τη Δυτικά Αττική.

«Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει ότι όλοι οι συμπολίτες μας που είχαν δηλωθεί από οικείους τους ως αγνοούμενοι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική στα μέσα Νοεμβρίου 2017, έχουν εντοπισθεί δυστυχώς νεκροί και είναι ταυτοποιημένοι.

»Κατά συνέπεια, διακινούμενες φήμες περί διπλάσιου αριθμού νεκρών είναι ανυπόστατες, προσβάλλουν την εικόνα της χώρας, προξενούν αναστάτωση στη ζωή των πληγέντων, οι οποίοι προσπαθούν να ανακάμψουν, συμβάλλουν σε άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε καμιά περίπτωση δεν επιταχύνουν τις διαδικασίες για την επαναφορά στον κανονικό ρυθμό ζωής της περιοχής».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΤΡΡ κάτοικοι της Μάνδρας, οι νεκροί είναι πολλοί περισσότεροι από όσους έχουν δηλωθεί. «Οι νεκροί στη Μάνδρα δεν είναι μόνο όσοι λένε επίσημα. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, ίσως και οι διπλάσιοι. Γιατί δεν το λένε; Γιατί είναι εργάτες Πακιστανοί που δεν έχουν χαρτιά και τους είχαν και δούλευαν μαύρα. Τι άλλο; Δεν τους ψάχνει κανείς και δε μιλάει κανείς». Το ΤΡΡ επικοινώνησε με το Θριάσιο νοσοκομείο (που βρίσκεται δίπλα στη Μάνδρα) το πρωί της Δευτέρας, 27 Νοεμβρίου και οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν πως δεν υπάρχουν άλλοι νεκροί. Με το συγκεκριμένο ζήτημα είχε ασχοληθεί και ο «Ριζοσπάστης».

Διαβάστε εδώ το οδοιπορικό του ΤΡΡ στη Μάνδρα