Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για προπαγάνδα πάνω στο θέμα των πλειστηριασμών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τους έπιασε ο πόνος, ξαφνικά, για το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστή. Να υπενθυμίσω, λοιπόν, τόσο στους ευαίσθητους ολιγάρχες, όσο και στους πολιτικούς τους ακολούθους, ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ».
 
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγάλοι μπαταχτσήδες, που προτίμησαν τους φορολογικούς παραδείσους, από την “κόλαση” της αποπληρωμής τους». Δεν έχουμε σκοπό να προστατέψουμε αυτούς που έβγαλαν λεφτά στην εποχή του χρηματιστηρίου, ούτε αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και χρεοκόπησαν, ανέφερε.
 
Μια μέρα πριν, την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε ακριβώς την ίδια άποψη. 
 
Η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποτελούσε έναν από τους «μεγάλους πονοκεφάλους» της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία τους διεξήγαγε έπειτα από μια σειρά αντιδράσεων και αποχής των συμβολαιογράφων.