Όπως αναφέρει το aek365.com, περίπου 300 οπαδοί της ΑΕΚ στο Κλειστο «Τόφαλος» της Πάτρας  κατά το ματς με τον Προμηθέα σήκωσαν πανό που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην 16χρονη και ζητούν την απελευθέρωση της. 

Υπενθυμίζεται ότι η Άχεντ συνελήφθη στη Δυτική Όχθη για το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου, όπου αντέδρασε απέναντι σε Ισραηλινούς στρατιώτες χαστουκίζοντας και κλωτσώντας δύο από αυτούς, με τους ίδιους να μην απαντούν τα χτυπήματα. Μάλιστα, στο Ισραήλ ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις ακριβώς επειδή οι δυνάμεις ασφαλείας δεν προχώρησαν σε «αντίποινα».

 
Το περιστατικό συνέβη στην είσοδο του πατρικού της σπιτιού στο Ναβί Σαλέχ, ένα χωριό της Δυτικής Όχθης, όταν σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, δέχθηκαν πέτρες, στον απόηχο της συνεχούς έντασης που επικρατεί στα ισραηλινά και παλαιστινιακά εδάφη, τουλάχιστον από την ημέρα της ανακοίνωσης από τον Ντόναλντ Τραμπ της απόφασης για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
 
Απαγγέλθηκαν εναντίον της βαρύτατες κατηγορίες για διακεκριμένη επίθεση κατά στρατιώτη και επίθεση κατά στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας.