Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γ. Μουζάλας, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ενδείξεις πως οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα το 2016 είναι πραξικοπηματίες και αυτός είναι ο λόγος που  η κυβέρνηση υπέβαλε έφεση στο αίτημα χορήγησης ασύλου ενός εκ των οκτώ. «Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι είναι πραξικοπηματίες. Η έφεση έγινε και επειδή – όσον αφορά εμένα που την υπέγραψα – θα ήθελα να είμαι βέβαιος ότι η χώρα μου δεν δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες».

Υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να πάρει θέση για το αν είναι όντως πραξικοπηματίες, αλλά η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου και η όποια απόφαση επί του ζητήματος θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

«Βγήκε μία απόφαση . Αυτήν την απόφαση εμείς την εφεσιβάλαμε με βάση το Κράτος Δικαίου. Όπως έχουν βγει άλλες 1.500 αντίθετες αποφάσεις, δεν τις εφεσιβάλαμε. Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι εδώ πέρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες.  Βλέπετε, εγώ δεν λέω ότι είναι πραξικοπηματίες.

Και κατά την άποψή μας αυτό δημιουργεί, είναι γνωστό αυτό, ένα πρόβλημα με τη γείτονα χώρα και εμείς αυτό που θέλουμε, αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός είναι ότι είμαστε Κράτος Δικαίου, θα πάμε δικαστικά.  Επομένως, εφαρμόσαμε μία διαδικασία, θα πάει μέχρι τέλους, ό,τι αποφασίσουν τα Δικαστήρια».