Ο Γ. Μουζάλας διαβεβαίωσε ότι θα βελτιωθούν οι υποδομές και ότι θα φτιαχτεί η περίφραξή του για τη διευκόλυνση της αστυνόμευσης. Υποστήριξε ότι ο καταυλισμός δεν θα μετατραπεί σε κλειστό κέντρο, αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στο ευρωπαϊκό, αλλά και το διεθνές δίκαιο, για τους πρόσφυγες, όπως είπε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του δήμου της Χίου σχετικά με το κέντρο της ΒΙΑΛ, ο Μουζάλας δήλωσε ότι προς το παρόν για τη διαμονή των προσφύγων και μεταναστών στο νησί δεν υπάρχει άλλη λύση από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, ενώ δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνός, ξεκαθάρισε στον Γ. Μουζάλα πως θα προχωρήσει η αγωγή έξωσης από την ΒΙΑΛ. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο δήμος δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και πρόσθεσε ότι το καλοκαίρι, λόγω και της συνεχιζόμενης λειψυδρίας, θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης του καταυλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Χίου είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου, κατά του ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να μην προχωρήσει η τοποθέτηση νέων οικίσκων στο κέντρο της ΒΙΑΛ. Το Ειρηνοδικείο Χίου απέρριψε την αίτηση, αλλά ο δήμος αναμένεται να καταθέσει νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.