Όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ, το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση την επόμενη Δευτέρα φέρνει ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών και εκσυγχρονίζει το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και των αγορών.

«Το πολυνομοσχέδιο περιέχει, κυρίως, παρεμβάσεις που αφορούν σε μεταρρυθμίσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα που, κατά κανόνα, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αποτελούν μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας και εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας, των αγορών, της κοινωνικής πολιτικής, της διοικητικής μηχανής, κ.ο.κ.».

Σχετικά με το πλήγμα που φέρνει η διάταξη για τις απεργίες, ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται ακόμα δραστικότερα αντεργατικά μέτρα και συνολική επανεξέταση του συνδικαλιστικού νόμου. «Η ρύθμιση για τις απεργίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο αποτελεί οριακή αλλαγή, καθώς απαιτείται συνολική επανεξέταση του συνδικαλιστικού νόμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο ΣΕΒ παρουσίασε τις προτάσεις του για την «επανεκκίνηση του κοινωνικού διαλόγου και την αύξηση των εισοδημάτων στο μέλλον». Ανάμεσα στις «προϋποθέσεις» βρίσκεται και η αποσύνδεση του κατώτατου μισθού από τους μισθούς που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις.