Οι τεχνοκράτες εξέτασαν μέσω τηλεδιάσκεψης τα μέτρα που πέρασαν στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα που έφερε η κυβέρνηση από τη Βουλή προ ημερών. Η εισήγηση τους ήταν όπως αναμενόταν θετική και πλέον απομένει το τυπικό κομμάτι του σφραγίσματος της τρίτης αξιολόγησης στη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Οι τεχνοκράτες εξέτασαν μέσω τηλεδιάσκεψης τα μέτρα που πέρασαν στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα που πέρασε η κυβέρνηση από τη Βουλή προ ημερών. Η εισήγηση τους ήταν όπως αναμενόταν θετική και πλέον απομένει το τυπικό κομμάτι του σφραγίσματος της τρίτης αξιολόγησης στη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Κατά τη συνεδρίαση, υπήρξε η παρουσίαση της έκθεσης συμμόρφωσης της ΕΕ για τα προαπαιτούμενα που έχουν ολοκληρωθεί και για αυτά που έχει συμφωνηθεί, τα οποία λόγω έλλειψης χρόνου θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες ή ακόμη και στην τέταρτη αξιολόγηση. Οι τεχνοκράτες κατέληξαν ότι έχουν ολοκληρωθεί 89 από τα περίπου 110 προαπαιτούμενα που έπρεπε να είχε υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να υλοποιηθούν πριν την πρώτη εκταμίευση των δόσεων.


Ικανοποιημένη από την κυβέρνηση η Κομισιόν

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, χαρακτήρισε «αξιολόγηση – υπόδειγμα» την τρίτη αξιολόγηση, εκφράζοντας την ευχαρίστηση της Κομισιόν για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για την πορεία της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου. «Όλος ο κόσμος θέλει η Ελλάδα να πατήσει γερά στα πόδια της, αυτό θα άρει τις αμφιβολίες και θα δώσει ένα κλίμα βεβαιότητας, θα βάλει απαγορευτικό στους κερδοσκόπους. Σε αυτό το κλίμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας πρέπει και στο εσωτερικό της χώρας να στηριχθούν οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια».