Οι διοργανωτές της διαδήλωσης αλλά και η ΝΔ εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στη διοίκηση της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας πως η κάλυψη της χθεσινής κινητοποίησης ήταν ελλιπής. Η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, διαμήνυσε την έντονη δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας «για την ελλιπέστατη κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου».

Η απάντηση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ απάντησε στις κατηγορίες της ΝΔ και των οργανωτών, επισημαίνοντας πως κάλυψε κανονικά το συλλαλητήριο, με τον τρόπο που καλύπτει κάθε κινητοποίηση. Η διοίκηση του καναλιού επισημαίνει πως διέθεσε εμφανώς μεγαλύτερο χρόνο σχετικά με τα ιδιωτικά κανάλια.

«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετάδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης. Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο».

Σχετικά με τις κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, η ανακοίνωση τονίζει ότι «αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά» και προσθέτει πως «το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι έγιναν για μια ακόμη φορά στόχος, παρά το ότι διόρθωσαν πρώτοι τα στοιχεία για τον αριθμό των συμμετεχόντων. «Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μια ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».