Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Μορένο δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη πως το άσυλο που δόθηκε στον Ασάνζ μετά από προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης του Ισημερινού, αποτελεί «κάτι παραπάνω από ενόχληση». Τόνισε ότι «ελπίζουμε να καταλήξουμε σύντομα σε ένα θετικό αποτέλεσμα για το θέμα αυτό», ενώ ανέφερε με νόημα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «δημιουργεί προβλήματα με συμμαχικές μας χώρες». Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει επιτακτικά την έκδοση του Ασάνζ.

Ο Ασάνζ έλαβε προ ημερών την υπηκοότητα Ισημερινού, μετά από πεντέμισι χρόνια που βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στη Βρετανία. Ο Ασάνζ είχε ζητήσει άσυλο εκεί, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μετά τις διαρροές διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων το 2010.

Βρέθηκε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όταν το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του κατά της έκδοσης στη Σουηδία, όπου κατηγορήθηκε για σεξουαλικά εγκλήματα. Βρετανία είχε αρνηθεί αίτημα του Ισημερινού να παραχωρήσει διπλωματικό καθεστώς στον Ασάνζ.