Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδη, του οποίου το όνομα εμπλέκεται στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis, προειδοποίησε πως αν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «έχει λάβει μερική άτυπη ενημέρωση, θα πάει φυλακή για κακούργημα». Διερωτήθηκε για το πώς οι υπουργοί Δικαιοσύνης είναι ενήμεροι για τα ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση και  πρόσθεσε ότι την Τρίτη θα έχουν τελειώσει όλα αυτά που λέγονται.

«Στις 11.00 θα είμαι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν τελειώσω τη σημερινή μου κατάθεση, όλα αυτά που ακούτε περί Novartis θα έχουν τελειώσει. Αύριο θα καταθέσω μήνυση και στον κ. Παπαγγελόπουλο και στην κ. Εισαγγελέα. Εάν η κ. Εισαγγελεύς έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση προς τον κ. Παπαγγελόπουλο τοτε έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και θα πάνε φυλακή. Θέλω να πιστεύω ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και δεν έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαγγελόπουλος».

«Να προετοιμάσει την υπεράσπιση του»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να προετοιμάσει την υπεράσπιση του και υποστήριξε ότι δεν έχει κοιτάξει την δικογραφία. «Ο κ. Γεωργιάδης να προετοιμάσει την υπεράσπισή του διότι τα πράγματα για αυτόν μπορεί να είναι λίγο δύσκολα τις επόμενες ημέρες. Δεν πρόλαβα καν να την κοιτάξω. Είδα ότι εμπεριέχει καταθέσεις μαρτύρων κ.λπ. οι οποίοι αναφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα αλλά πέραν τούτου μία εμπεριστατωμένη εικόνα δεν μπορώ να έχω».

Ο Σ. Κοντονής μίλησε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm», όπου υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει ξεπεράσει κάθε όριο γελοιοποίησης και αναλώνονται σε άλλες συζητήσεις αντί να προβληματιστεί με το ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται το μισό υπουργικό συμβούλιο της πρώην κυβέρνησης της ΝΔ.

«Δεν έχω διαβάσει το σύνολο της δικογραφίας, έχω δει τι στοιχεία περιγράφει και έχω διαβάσει αναλυτικά το διαβιβαστικό της εισαγγελέως. Η ΝΔ έχει ξεπεράσει κάθε όριο γελοιοποίησης και δυστυχώς σε αυτόν τον κατήφορο πάμπολλες φορές έχει εμπλέξει τη δικαιοσύνη. Τώρα αντί να προβληματίζεται που εδώ το μισό υπουργικό συμβούλιο του κ. Σαμαρά εμφανίζεται να έχει ενός τύπου εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, αναλώνεται σε άλλες συζητήσεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα έρεισμα στον νόμο.

Και σε τελευταία ανάλυση αν ο νομοθέτης ήθελε τη μη γνώση ορισμένων στοιχείων, γιατί από τη στιγμή που παίρνεις μια δικογραφία πρέπει να δεις τι είναι αυτή η δικογραφία, δεν θα επέβαλε μέσω της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης η δικογραφία να φτάσει στη Βουλή, θα έλεγε απευθείας».