Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, «απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους».

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ευθέως συνδέει με μία «σκευωρία» που βασίζεται, όπως επισημαίνει, σε «ανώνυμους μάρτυρες».

Προσθέτει, ότι η Δικογραφία καταρρέει, αφήνοντας παράλληλα βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. «Όλοι όσοι επιθυμούν “φυγή προς τα μπρος” για τη χώρα με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας», διαμηνύει επίσης ο πρώην πρωθυπουργός.

Ανεβαίνουν οι τόνοι για την υπόθεση Novartis

Αιχμές άφησε κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλώντας τον να  πει ευθέως αν θεωρεί πως υπάρχουν εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί που στήνουν σκευωρίες με εντολή της κυβέρνησης.  «Είναι άλλο να κάνεις κριτική σε μια δικαστική απόφαση και άλλο να κατηγορείς εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούν ότι ετοιμάζουν σκευωρίες σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση» είπε.

Αντιδράσεις ωστόσο έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση, με τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους να κάνουν λόγο για πολιτική στόχευση και στημένη σκευωρία.