Την αυτοπρόσωπη παρουσία του στην Επιτροπή είχε ζητήσει ο Ευ. Βενιζέλος στην πρώτη του επιστολή προς την ειδική επιτροπή, την περασμένη Δευτέρα. Με την επιστολή του εκείνη είχε ζητήσει αναπομπή της απόφασης της Ολομέλειας στο μέρος που τον αφορά και σε διαφορετική περίπτωση, όπως δήλωνε, θεωρεί άκυρη κάθε πράξη της επιτροπής.

Αυτό, γιατί, όπως υποστήριζε, η σύστασή της δεν έχει γίνει σύμφωνα με τον νόμο, αφού δεν τηρήθηκε η πρόνοια του Κανονισμού της Βουλής πως σε πρόταση άσκησης δίωξης πρέπει να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις υπουργών.

Στην επιτροπή έχει διαβιβαστεί, κατά πληροφορίες, και επιστολή του Α. Γεωργιάδη με την οποία ζητεί να λάβει γνώση της απόφασης του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του σκεπτικού για την υπαγωγή των μαρτύρων στο καθεστώς προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την Ολομέλεια για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε «μεγαλύτερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης» την υπόθεση Novartis και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «θέλει να διεμβολίσει τη ΝΔ και στοχεύει πρόσωπα της ΔΗΣΥ που δεν θέλουν φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προσπαθεί να καλύψει τις αστοχίες της σε πολιτικό επίπεδο και συνεχίζει να πετάει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους».

Παράλληλά, είχε δηλώσει ότι το όνομα του μπήκε στην υπόθεση για να στοχοποιηθεί για μια ακόμη φορά και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προετοιμάζει από το 2017 την υπόθεση, προκειμένου να καλύψει τις πολιτικές της αποτυχίες.