«Η απάντηση της Ρωσίας δεν αλλάζει τίποτε από τα γεγονότα: απόπειρα δολοφονίας δύο προσώπων στο βρετανικό έδαφος, για την οποία δεν υπάρχει άλλο συμπέρασμα από αυτό της ενοχής του ρωσικού κράτους», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο.
 
Με αφορμή την υπόθεση για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα Σέργκει Σκριπάλ η Βρετανία προχώρησε στην απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκινώντας μια έντονη κόντρα με τη Μόσχα.
 
Ως αντίποινα η Ρωσία προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση, απαλλάσσοντας 23 Βρετανούς διπλωμάτες. «Στο πλευρό των συμμάχων μας, θα σκεφτούμε τα επόμενα στάδια τις προσεχείς ημέρες» σχολιάζει την κίνηση της Μόσχας η Βρετανίδα πρωθυπουργός. 
 
Οι σχέσεις Ρωσίας – Βρετανίας φαίνεται να έχουν πληγεί μετά τις τελευταίες ενέργειες αλλά και μετά από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο χωρών. 
 
Χτες ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε μάλιστα πως κρίνει πολύ πιθανό ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν να έδωσε εντολή για τη δηλητηρίαση, τεντώνοντας ακόμη περισσότερο το σκοινί.