Νωρίτερα, τηλεγράφημα του ΑΠΕ ήθελε τους στρατιωτικούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο από τις τουρκικές αρχές, να οδηγούνται στο δικαστήριο ώστε να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα κινητά τους.

 
Οι δυο τους κρατούνται προφυλακιστέοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης ενώ πρόκειται να καταθέσουν στον εισαγγελέα στις 30 του μήνα.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει τη μεταγωγή των δύο στρατιωτικών στο δικαστήριο.
 

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου
 

Εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης φαίνεται να έχει προκαλέσει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με τον υπουργό Άμυνας να επιμένει στα σενάρια περί «ομηρίας» των στρατιωτικών. Εντός της ημέρας η συνάντηση των δύο αρχηγών κομμάτων.
 
Σε δηλώσεις του ο υπουργός κάλεσε το ΝΑΤΟ να πάρει θέση δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί είναι και νατοϊκοί. «Θα πρέπει να αντιληφθεί η Ε.Ε. ότι εκτελούσαν τις αποφάσεις των υπουργών Άμυνας και την απόφαση Κορυφής για την διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων» είπε χαρακτηριστικά ο υπυργός.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαχώρισε τη θέση του από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, λέγοντας ότι δεν προκύπτει κατάσταση ομηρίας καθώς οι δύο στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι και περιμένουν να δικαστούν.
 
Ο Π. Καμμένος βρέθηκε την Τρίτη με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο παρακολούθησης της άσκησης Ηνίοχος, δήλωσε πως «οι ΗΠΑ είναι πλήρως προσηλωμένες στο θέμα των δύο στρατιωτικών, είμαστε πολύ υποστηρικτικοί στην προσέγγιση που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα για την διατήρηση της επικοινωνίας με την Τουρκία και ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί ταχέως».