Όπως είχαν προαναγγείλει εδώ και μέρες η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων αποχώρησαν από την προανακριτική καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν επιθυμεί την διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis εις βάθος. Από τη συνεδρίαση αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η συνεδρίαση της Επιτροπής με παρόντα τα μέλη της πλειοψηφίας τα οποία αναμένεται να καλέσουν τους εννέα υπολειπόμενους μάρτυρες προκειμένου να εκφραστούν επί της αρμοδιότητας της Επιτροπής και επί της ουσίας της υπόθεσης.

Για σκευωρία έκανε λόγο ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατία, Μάκης Βορίδης, μιλώντας με δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Σήμερα συνέβη το πρωτοφανές. Η μειοψηφία να ζητά να συνεχίσει τις εργασίες της η Επιτροπή με την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να αποκαλυφθούν πλήρως όλα τα στοιχεία η δε πλειοψηφία να υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η Επιτροπή που συγκρότησε με δική της πρωτοβουλία δεν έχει αρμοδιότητα εξέτασης και να ζητά να έρθουν τα πολιτικά πρόσωπα να τοποθετηθούν επί της αρμοδιότητας της Επιτροπής. Αυτό ολοκληρώνει τον σχεδιασμό της σκευωρίας. Με τον ίδιο τρόπο που στηρίχθηκαν σε ανώνυμους μάρτυρες και παραβίασαν κάθε δικονομική διάταξη. Με τον ίδιο τρόπο που απήγγειλαν κατηγορίες και έστησαν κάλπες για να στήσουν την Επιτροπή ευρισκόμενοι μπροστά στα αδιέξοδά τους επιμένουν στην  σπίλωση των πολιτικών προσώπων και αρνούνται την εξέταση των πολιτικών προσώπων. Εμείς αρνηθήκαμε την περαιτέρω συμμετοχή μας και δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε αν τυχόν η επιτροπή αποφασίσει να προβεί σε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης».

Σημειώνεται ότι εδώ και μέρες το ΚΚΕ αποχώρησε από την Επιτροπή καταγγέλοντας την πλειοψηφία ότι με παρελκυστικές πρακτικές και συζήτηση περί αρμοδιότητας αρνείται να εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης.

 
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την οποία κατήγγειλε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, πως από κοινού με την νυν διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν οργανώσει σκευωρία εναντίον του και του «χρεώνουν» τις περιβόητες προσλήψεις 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
 
*Διαβάστε το άρθρο του Θάνου Καμήλαλη: «Στενές επαφές φαρμακευτικού τύπου»