Στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ  είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ο Ανδ. Γεωργίου όμως είχε απαλλαγεί από το συγκεκριμένο αδίκημα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αφορούσε στο ότι δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat.
 
Για την υπόθεση του Ανδ. Γεωργίου και τις κυρώσεις εις βάρος του για τον υπολογισμό του ελλείμματος είχαν προκληθεί αντιδράσεις τόσο από την τρόικα όσα και από τους ευρωπαίους εταίρους.
 
Σε περίπτωση που η πρόταση της Ευ. Σπυροπούλου γίνει δεκτή τότε η ποινή των δύο ετών δε θα ισχύει ενώ το αδίκημα του Ανδ. Γεωργίου θα παραγραφεί και δε θα ξαναδικαστεί.
 
Ωστόσο στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγο, βρίσκεται ακόμα στον αέρα η αναίρεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελέα για την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ από το Συμβούλιο των Εφετών της Αθήνας για ψευδή βεβαίωση, κατηγορία η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με τις κατηγορίες που τον θέλουν να αλλοιώνει τα στοιχεία του ελλείμματος και ως επακόλουθο την υπογραφή Μνημονίων.
 
Το Συμβούλιο των Εφετών έχει απαλλάξει δύο φορές τον Ανδ. Γεωργίου από την κατηγορία αυτή βάσει εγγράφου της Eutostat που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, στο οποίο βεβαιώνεται ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν για το έλλειμμα υπολογίστηκαν βάση των αρχών της υπηρεσίας.