«Από Δευτέρα» θα εξεταστεί το αίτημα των έκτακτων αδειών για τον Βασίλη Δημάκη, καθώς απορριπτική ήταν η σχετική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Φυλακών.

Για «δολοφονία» κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την απόφαση. «Ομόφωνη απόρριψη της αίτησης του Βασίλη Δημάκη από το Συμβούλιο Φυλακών, με εντολή Κοντονή. Αποδεδειγμένα ο Εισαγγελέας των φυλακών επισκέφθηκε χτες το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εμπαιγμός με αόριστες υποσχέσεις επανεξέτασης του θέματος από Δευτέρα. Δολοφονία»

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού συνεκλήθη το πρωί της Παρασκευής, ώστε να εξετάσει το αίτημά του για θεραπεία της πρώτης απορριπτικής απόφασης, κάτι που έχει ζητηθεί από τις 15 Μαρτίου, όταν και ξεκίνησε την απεργία πείνας.

 
Εκτός της αίτησης θεραπείας, είχε υποβληθεί και δεύτερο αίτημα προς τον Εισαγγελέα της φυλακής, ώστε να βρεθεί μια λύση με έκτακτες άδειες στον κρατούμενο μέχρι να του δοθεί το δικαίωμα να ξαναζητήσει εκπαιδευτική.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στο διαδίκτυο από τουλάχιστον 4.000 ανθρώπους οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του Β. Δημάκη.  «Για το λόγο αυτό, καλούμε σήμερα κιόλας, ‐τον Πρωθυπουργό, να δώσει σε πολιτικό επίπεδο τέλος σ' αυτό το όνειδος ‐τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και ‐ιδίως‐ τον Γ.Γ. κ.Ευτύχη Φυτράκη, να κάνουν δεκτή την προσφυγή του Βασίλη αντί ν' αποφεύγουν την αρμοδιότητά τους από το άρθρο 6.2 του Σωφρονιστικού Κώδικα ‐το Συμβούλιο της Φυλακής, το οποίο δεν έχει απαντήσει την Αίτηση Θεραπείας του Βασίλη 3 εβδομάδες τώρα. Δεν μιλάμε για το Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών, από το οποίο ζητάμε να ανατρέψει αυτή την αδικία, στο όνομα του Λαού, στο οποίο εκδίδονται οι δικαστικές αποφάσεις ‐γιατί μέχρι την Τρίτη που θα “ξανανοίξει” ο Βασίλης πιθανότατα είτε δεν θα ζει, είτε δε θα είναι πια αρτιμελής» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το σχετικό ψήφισμα.