Με 348 ψήφους υπέρ, έναντι 225, οι Λόρδοι έλαβαν απόφαση να παραμείνει το Ην. Βασίλειο στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ. 
 
Η απόφαση αυτή πηγαίνει κόντρα στα σχέδια της Τερέζα Μέι η οποία θέλει το ΗΒ να μη συνεχίσει εντός της ευρωπαϊκής τελωνειακής ένωσης, η οποία μάλιστα είχε ξεκαθαρίσει ότι  η χώρα της δεν επιθυμεί να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με μια σημαντική αντίδραση, καθώς 24 συντηρητικοοί, συμπεριλαμβανομένων των πρώην υπουργών Λόρδο Πάττεν, Λόρδο Χέζελτιν και Λόρδο Γουίλετς, να υποστηρίζουν την τροπολογία.
 
O ανεξάρτητος βουλευτής, Λόρδος Κερρ, εξηγώντας την απόφαση των Λόρδων, υπογράμμισε τη δυσκολία της αντικατάστασης του εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ με νέες συμφωνίες με άλλες χώρες, όπως αναφέρει η Guardian.
 
«Κοιτάζοντας πιο μακριά, αξίζει να το κάνουμε, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να μην παρατηρηθεί μείωση των συνολικών εξαγωγών, εάν το εμπόριό μας με την ΕΕ γίνει πιο περίπλοκο και θα είναι πολύ πιο περίπλοκο αν εγκαταλείψουμε την τελωνειακή ένωση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις ζημίες της πλησιέστερης αγοράς μας» εξήγησε.
 
Η Βουλή των Λόρδων, ωστόσο, έχει σημαντικά λιγότερες αρμοδιότητες από το κάτω σώμα του κοινοβουλίου, Βουλή των Κοινοτήτων. Μόλις οι Λόρδοι τροποποιήσουν το νομοσχέδιο, η Βουλή των Κοινοτήτων θα αποφασίσει εάν θα αποδεχτεί τις αλλαγές.