Στους 110 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, ανάμεσα τους πέντε παιδιά, από το αεροπορικό δυστύχημα της Παρασκευής. Σε πένθος βρίσκεται η Κούβα. 
 
Οι ερευνητές ανέσυραν από τα συντρίμμια το «μαύρο κουτί» τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου, που σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Αντέλ Ισκιέρδο Ροδρίγκες βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το δεύτερο μαύρο κουτί, τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης.
 

Προβληματικό το Boeing
 

To Boeing ήταν προϊόν μιας μεξικανικής εταιρείας, της Damojh. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και Μεξικανοί υπήκοοι. Η μεξικανική κυβέρνηση είπε ότι θα στείλει άμεσα μια ομάδα ερευνητών στην Κούβα.
 
Σύμφωνα με τις αρχές της Γουιάνας και έναν συνταξιούχο πιλότο του εθνικού αερομεταφορέα της Κούβας, η μεξικανική εταιρεία Damojh στην οποία άνηκε το αεροπλάνο είχε αντιμετωπίσει δύο σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις επιδόσεις των πληρωμάτων της την τελευταία δεκαετία. 
 
Το συγκεκριμένο Boeing, κατασκευής 1979, είχε αποκλειστεί από τον εναέριο χώρο της Γουιάνας πέρυσι, αφού οι αρχές διαπίστωσαν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, όπως ότι το πλήρωμα επέτρεπε την επικίνδυνη υπερφόρτωση αποσκευών στις πτήσεις προς την Κούβα.