Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7, πρόταση μομφής κατά του Δημήτρη Καμμένου θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Η πρόταση μομφής κατατίθεται βάσει του άρθρου 150 του Κανονισμού της Βουλής. Για να κατατεθεί απαιτείται γραπτή πρόταση που θα την υπογράψουν 50 τουλάχιστον βουλευτές, πρόταση που πρέπει να καθορίζει με σαφήνεια τους λόγους της μομφής.

Η συζήτηση ολοκληρώνεται σε μια συνεδρίαση και συμμετέχουν σ΄αυτή 5 βουλευτές από τους υπογράφοντες και 5 βουλευτές από άλλες ΚΟ, καθώς και οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων και η κυβέρνηση. Το άρθρο 150 του Κανονισμού της Βουλής, δίνει στον Δ. Καμμένο την ευκαιρία να μιλήσει για 60 λεπτά στη Βουλή.

 
Βουλευτές και των δύο κομμάτων της κυβέρνησης δήλωσαν ότι «θα το …αντέξουμε», ενώ σημειώνεται ότι μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου από τους ΑΝΕΛ, διότι ψήφισε «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία για το όνομα της ΠΓΔΜ, ο ανεξαρτητοποιημένος βουλευτής είχε ζητήσει από το Ν. Βούτση να κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του από τη θέση του αντιπροέδρου. Ωστόσο, το ο Δ. Καμμένος στη συνέχεια «άλλαξε γνώμη».