Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο 45χρονος Τούρκος βρίσκεται στην 36η ημέρα απεργίας πείνας και καταναλώνει μόνο κάποια υγρά με ηλεκτρολύτες και ζάχαρη.
 
Πριν λίγες μέρες, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο κι έπειτα ξανά στο νοσοκομείο φυλακών του Κορυδαλλού.
 
Την περασμένη Κυριακή, αντιπροσωπεία του Τομέα Δικαιωμάτων και του Τμήματος Προσφυγικής – Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό, δηλώνοντας πλήρη υποστήριξη στο βασικό αίτημά του να μην εκδοθεί στην Τουρκία.
 
Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι προσδοκά και διεκδικεί άμεση εξέταση από την Επιτροπή Ασύλου του αιτήματός του.
 
«Αναμένουμε και μια δίκαιη κρίση επί της ουσίας του αιτήματος. Αλλωστε, τα στοιχεία που το τεκμηριώνουν είναι αδιάσειστα. Υπό τις παρούσες συνθήκες, επιστροφή του Τούρκου αγωνιστή στην Τουρκία δεν νοείται. Η βάναυση μεταχείριση που κατά το παρελθόν έχει υποστεί για τις ιδέες του στις τουρκικές φυλακές και οι γενικότερες διώξεις του αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα» επισήμαναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ΕφΣυν.
 
Στις αρχές του Ιουνίου ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να εκδώσει τον 45χρονο δημοσιογράφο στην Τουρκία για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του για συμμετοχή σε «παράνομη οργάνωση», για την οποία κατηγορείται.