Η πρώην υπουργός είχε παραιτηθεί μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιανουαρίου και σύμφωνα με αυτή η Βρετανία έχει τρεις επιλογές: να ακολουθήσει το σχέδιο της Τ. Μέι, να παραμείνει η χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να υπάρξει ένα καθαρό διαζύγιο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. 
 
Από μεριάς της η ίδια απορρίπτει την πρώτη επιλογή καθώς θεωρεί ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «αποτελεί μία πανέξυπνη προσπάθεια για συμβιβασμό, η οποία θα λειτουργήσει μεν, πλην όμως δεν ταιριάζει σε κανέναν».
 
H Τζ. Γκρίνινγκ είχε τεθεί κατά του Brexit στο δημοψήφισμα και επιμένει ότι υπάρχουν Συντηρητικοί οι οποίοι συντάσσονται μαζί της, αλλά και άλλοι οι οποίοι αν και θέλουν να δουν τη Βρετανία να φεύγει από την Ένωση, είναι δυσαρεστημένοι με την προσέγγιση της κυβέρνησης, καθώς «δεν είναι αυτό που ψήφισαν».  
 
Γράφοντας στους Times, η πρώην υπουργός ανέφερε ότι «η μόνη λύση είναι να πάρουμε την τελική απόφαση για το Brexit από τα χέρια των πολιτικών που το οδηγούν σε αδιέξοδο».
 
Σε πρόσφατες δηλώσεις της η Τ. Μέι προειδοποίησε ότι «μπορεί να μην υπάρξει καθόλου Brexit» εάν συνεχίσουν να υπονομεύουν τις προσπάθειες της.
 
«Το μήνυμα μου στη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο είναι απλό: χρειάζεται  να έχουμε τα μάτια μας στο βραβείο» έγραψε η Μέι στο Facebook. «Εάν δεν τα έχουμε ρισκάρουμε να καταλήξουμε τελείως χωρίς Brexit» πρόσθεσε.