Πρόστιμο 61.000 στερλινών επέβαλε η βρετανική Εκλογική Επιτροπή στην ομάδα Vote Leave, η οποία είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Brexit. Σύμφωνα με την Επιτροπή, το πρόστιμο αφορά παραβιάσεις των κανόνων για τις δαπάνες του δημοψηφίσματος του 2016.
 
Ο Guardian αναφέρει ότι το εποπτεύον όργανο ανακάλυψε «συγκεκριμένα στοιχεία» για συνεργασία της ομάδας με άλλη ομάδα προεκλογικής εκστρατείας, την Be Leave. Επιπλέον, η Επιτροπή ανέφερε ότι η Vote Leave δεν συνεργάστηκε στην έρευνα για το δημοψήφισμα του 2016, καθώς αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη. Ωστόσο, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας υποστήριξε ότι η Επιτροπή ήταν εκείνη που αρνήθηκε να συνεργαστεί. Η Vote Leave χαρακτήρισε τα στοιχεία της έρευνας «ανακριβή».
 
Στα στοιχεία της έρευνας τονίζεται ότι η Be Leave ξόδεψε περισσότερες από 675.000 στερλίνες μαζί με την Aggregate IQ, μια εταιρεία η οποία χρησιμοποίησε στοιχεία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προσέλκυση ψηφοφόρων, βάσει κοινού σχεδίου με τη Vote Leave. Στον ιδρυτή της Be Leave επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 στερλινών, ενώ η υπόθεση διερευνάται και από τις αστυνομικές αρχές. Επιπροσθέτως, η Εκλογική Επιτροπή παρέπεμψε τον Ντέιβιντ Χάλσαλ, υπεύθυνο της Vote Leave, και τον Ντάρεν Γκράιμς, ιδρυτή της ομάδας BeLeave, στην αστυνομία για ψευδείς δηλώσεις όσον αφορά τις προεκλογικές δαπάνες.
Η αρχή προστασίας δεδομένων της χώρας, ICO, είχε καλέσει την Aggregate IQ να σταματήσει άμεσα να επεξεργάζεται δεδομένα των Βρετανών πολιτών, σε μία έρευνα όπου αναμειγνύεται και η μητρική εταιρεία της Cambridge Analytica, SCL Elections. Η Cambridge Analytica ήταν η εταιρεία που κατηγορήθηκε ότι έλαβε τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών από το Facebook, κατά την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.
«Βρήκαμε σημαντικά στοιχεία ότι οι δύο ομάδες εργάστηκαν με ένα κοινό σχέδιο, δεν δήλωσαν την κοινή τους εργασία και δεν συμμορφώθηκαν με τα νόμιμα όρια δαπανών», δήλωσε ο Μπομπ Πόσνερ, διευθυντής της εκλογικής επιτροπής για θέματα πολιτικής χρηματοδότησης και κανονισμών.