Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχτηκε πως η Ρωσία αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές του 2016. «Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος: Εμπιστεύομαι το πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών περί ανάμειξης της Ρωσίας στις εκλογές», ανέφερε και πρόσθεσε πως «θα μπορούσαν να έχουν αναμειχθεί και άλλοι άνθρωποι, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω».

Παρά την παραδοχή περί ανάμειξης της Ρωσίας, ο Τραμπ υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των εκλογών «δεν επηρεάστηκε σε καμία περίπτωση» από τις όποιες κινήσεις της Μόσχας, λέγοντας ότι «δεν υπήρξαν θολές γραμμές» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά από έντονες πιέσεις που δέχθηκε στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Οι πιέσεις προήλθαν λόγω της στάσης που τήρησε ο Τραμπ στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τη Δευτέρα.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί η Ρωσία μπορεί να παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές. Κέρδισα εύκολα τη Χίλαρι Κλίντον. Διεξαγάγαμε μια εξαιρετική εκστρατεία και για αυτό είμαι πρόεδρος», δήλωσε τη Δευτέρα ο Τραμπ, με αρκετούς Ρεπουμπλικάνους να θεωρούν πως η ταύτιση του με τη Ρωσία αποτέλεσε σημάδι αδυναμίας απέναντι στη Μόσχα. Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική δικαιοσύνη έχει καταθέσει αίτημα εξέτασης 12 Ρώσων αξιωματούχων, οι οποίοι φέρεται να έχουν εμποδίσει την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ υποστήριξε πως οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον. Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας είπε ότι συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, την ασφάλεια του Ισραήλ και τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν για να προσθέσει ότι ελπίζει «κάποια στιγμή το Ιράν να μας τηλεφωνήσει και ίσως να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία, ή ίσως όχι».