Σχολιάζοντας τα γεγονότα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι η ενέργεια της Ελλάδας αμαυρώνει τις διμερείς σχέσεις Αθήνας – Μόσχας, προσθέτοντας ότι ενέργειες όπως η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, δεν γίνεται να μην έχουν συνέπειες.

«Τέτοιες ενέργειες δεν γίνεται να μην έχουν συνέπειες, δεν εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν κάποιο ίχνος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της τακτική ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η Αθήνα «σύρθηκε» από μια βρώμικη προβοκάτσια σε βάρος της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε άλλους δύο.

Η απόφαση των αρχών φαίνεται να ήρθε ως αποτέλεσμα παράνομων ενεργειών τους κατά της εθνικής ασφάλειας, ενώ γίνεται λόγος για ενέργειες που συνιστούν παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, καθώς και χρηματισμό κρατικών λειτουργών.