Ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι τα μνημόνια είναι για την Ελλάδα μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, υποστηρίζοντας πως τα χρόνια των μνημονίων διορθώθηκαν πολλές αδυναμίες και ότι η κρίση ήταν αποτέλεσμα κυρίως λανθασμένων επιλογών οικονομικής πολιτικής.

Άφησε αιχμές για τη σημερινή κυβέρνηση, λέγοντας πως το τρίτο μνημόνιο θα μπορούσε να αποφευχθεί και πρόσθεσε ότι «οι  διαφορές που χώριζαν τις δύο πλευρές το φθινόπωρο του 2014, ήταν πολύ μικρότερες από τα μέτρα που θεσπίστηκαν αργότερα με το τρίτο μνημόνιο».

Η τοποθέτηση αυτή έφερε την αντίδραση του Π. Πολάκη, που μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook απαίτησε την παραίτηση του, υπογραμμίζοντας ότι ανήκει στο σύστημα που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και πλούτιζε όσα κατακρεουργούσε μισθούς και δικαιώματα.

«Είναι προφανές ότι προσπαθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να δικαιώσει την δική του πολιτική πορεία ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου… Πολλές φορές μιλάει λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης και περισσότερο ως πρώην υπουργός Οικονομικών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τον Γ. Στουρνάρα.
 
«Πρόκειται για ένα αφήγημα που βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο μυαλό του κ. Στουρνάρα και πιθανόν του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου που προσπαθούσαν να δώσουν την εντύπωση μίας ιστορίας επιτυχίας για το δεύτερο πρόγραμμα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.