Εν μέσω απεργίας των δημοσιογράφων στη Λέσβο, που διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις που δέχονται, και με τον κατηγορούμενο να απουσιάζει για λόγους ασθενείας, το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση που έχει καταθέσει η δημοσιογράφος, Ανθή Παζιάνου, μετά την ρατσιστική και μισογύνικη επίθεση που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Η δημοσιογράφος βρέθηκε στο στόχαστρο διαδικτυακών επιθέσεων μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ για την επίθεση που δέχθηκε ένα μικρό κορίτσι σε προαύλιο εκκλησίας «επειδή έμοιαζε με πρόσφυγα», προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη και καταθέτοντας μήνυση κατά οκτώ προσώπων.

«Αποφάσισα να προχωρήσω σε μηνύσεις κατά οκτώ ατόμων. Οι δύο πέρασαν από αυτόφωρο, κρατήθηκαν, αφέθησαν ελεύθεροι και το ίδιο βράδυ συνέχισαν στα δημόσια προφίλ να γράφουν αυτά που έγραφαν. Στη συνέχεια και άλλοι. Τελικά η εισαγγελέας αποφάσισε να τους περάσει όλους μαζί από μία τακτική δικάσιμο για τις ύβρεις. Αλλά και έναν που συμμετείχε σε αυτές τις επιθέσεις, αλλά και έγραψε για εμένα δημόσια ότι είμαι επικίνδυνη, ότι διχάζω την τοπική κοινωνία και ότι είμαι αμόρφωτη» δήλωσε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του TPP την Τετάρτη η δημοσιογράφος.

Μετά από απόφαση του δικαστηρίου, η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 22 Ιανουαρίου του 2019, ενώ σημειώνεται πως για την ίδια ημέρα έχει οριστεί η συζήτηση της μήνυσης του ανταποκριτή του ΑΠΕ, Στρατή Μπαλάσκα, κατά του ίδιου προσώπου με τις ίδιες κατηγορίες.

Σημειώνεται πως αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για τρεις ακόμη κατηγορούμενους που έχουν εντοπιστεί από τις αρχές, ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση των υπολοίπων τεσσάρων, κατά των οποίων έχει επίσης προσφύγει η δημοσιογράφος.