Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε το VICE Greece, στο βίντεο εμφανίζεται ο Ζακ Κωστόπουλος να επιχειρεί να εισέλθει μέσα στον φούρνο που βρίσκεται απέναντι από το κοσμηματοπωλείο – ενεχυροδανειστήριο, 
 
Σύμφωνα με τις εικόνες, ένας άνδρας αποτρέπει με τα χέρια του τον Ζ. Κωστόπουλο να εισέλθει στον φούρνο, και του δείχνει προς την πλευρά που βρίσκεται το σημείο, στο οποίο εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά αργότερα το αιματηρό περιστατικό.. Δύο ακόμη άνδρες στέκονται μπροστά στην πόρτα και δίπλα στον πρώτο, εμποδίζοντας την είσοδο στον Ζ. Κωστόπουλο. Λίγα δευτερόλεπτα πριν, στο βίντεο εμφανίζεται ο ένας από τους δύο άνδρες, να εισέρχεται στον φούρνο και να αγοράζει ένα -κατά τα φαινόμενα- μπουκάλι νερό, όπως έχουν καταθέσει και μάρτυρες, το οποίο φαίνεται να δίνει στον 33χρονο βγαίνοντας. 
 
Μετά την προσπάθεια του Ζ. Κωστόπουλο να εισέλθει στον φούρνο, κατευθύνεται προς το σημείο που του υποδεικνύει ο άνδρας που τον αποτρέπει να μπει στον φούρνο.
 
Σημειώνεται πως την περασμένη Πέμπτη, έγινε γνωστή η κατάθεση μάρτυρα – εργαζόμενης σε κοντινό κατάστημα με το σημείο όπου σημειώθηκε ο θανατηφόρος ξυλοδαρμός του Ζ. Κωστόπουλου, κατά την οποία αναφέρθηκε στο περιστατικό που αποτυπώνεται στο βίντεο.
 
Όπως αναφέρει η μαρτυρία, «μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άντρα (σ.σ. εννοεί τον Ζακ Κωστόπουλο) να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας, μάλιστα, μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του το προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει. Αρχικά ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί που δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πώς μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπάει την πόρτα του κοσμηματοπωλείου». 
 
Παρακολουθήστε το νέο βίντεο:
 
 
*Η ώρα που αναγράφεται επάνω δεξιά από την κάμερα ασφαλείας δεν είναι ακριβής.
 
Παρακολουθήστε τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα, κατά σειρά δημοσιοποίησης: