«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», είπε ο  Καμμένος, σύμφωνα με το βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στο twitter.

Το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε να σχολιάσει την πρόταση του υπουργού Άμυνας για δημιουργία πλήθους νέων αμερικανικών βάσεων στην ελληνική επικράτεια, αρκούμενο να σχολιάσει μόνο τις αναφορές του στο Μακεδονικό.

Όπως αναφέρει ο 902.gr, o τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στον «Real FM» πως «εμείς στη ΝΔ είμαστε καθαροί στις θέσεις μας, θέλουμε ενίσχυση της συμμαχίας στην περιοχή, θεωρούμε ότι είναι τα σύνορα του δυτικού κόσμου η χώρα μας, σε γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά ένα καίριο σημείο στην πιο κρίσιμη εποχή. Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν και για άλλες βάσεις ή την παράταση την πενταετή, όπως είχε προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης ή την πολυετή στη χρήση της Σούδας μια που κάνει επένδυση η αμερικανική κυβέρνηση εκεί πέρα, τα ανταλλάγματα θέλουμε να είναι προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι της περαιτέρω παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Υπό αυτό το πρίσμα βεβαίως όλα είναι καλοδεχούμενα και όλα συζητιόνται».

«Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημοσίως, διά στόματος Καμμένου, προσφέρει τη μισή Ελλάδα, για να μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση, ο λαός μπορεί να φανταστεί τι άλλο είναι πιθανό να έχει συμφωνηθεί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Αμερικανούς. Όλα αυτά αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι το καλύτερο “βαποράκι” των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Γι’ αυτό κι ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει τόσο την ίδια την κυβέρνηση όσο και τους σχεδιασμούς που υπηρετεί βάζοντας το λαό σε τεράστιους κινδύνους» σχολιάζει το ΚΚΕ.