Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», η Ντ. Μπακογιάννη στάθηκε στις ενδοκυβερνητικές αναταραχές λόγω των δηλώσεων Καμμένου, που έφεραν και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την Ντ. Μπακογιάννη είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας από τον Π. Καμμένο, που έχει καταφέρει να διώξει τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε πως το μέλλον της κυβέρνησης κρέμεται από μια κλωστή. «Ο . Καμμένος έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να διώξει τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σαφές ότι κρατάει όμηρο τον Αλέξη Τσίπρα. Η ζωή της κυβέρνησης κρέμεται από μια κλωστή».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι υπάρχουν πιο σημαντικά προβλήματα από τους «τσρλατανισμούς» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, εστιάζοντας στο ότι η ελληνική οικονομία πορεύεται σε περιβάλλον διαλυτικής αβεβαιότητας, ενώ η «πραγματικά απειλή» για το μέλλον της χώρας έγκειται στο ότι η Ελλάδα δεν έχει βγει στις αγορές, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

«Η κυβέρνηση έχει ένα ουσιαστικότερο πρόβλημα από τους τσαρλατανισμούς του κ. Καμμένου. Η Ελλάδα τρεις μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια αδυνατεί να βγει στις αγορές και αυτό είναι μια πραγματική απειλή για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Η ελληνική οικονομία πορεύεται σε περιβάλλον διαλυτικής αβεβαιότητας. Τα spreads των δεκαετών κρατικών ομολόγων μας κινούνται σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα, σε αντίθεση πχ. με την Πορτογαλία όπου η πίεση που υφίσταται η χώρα είναι ελεγχόμενη».

Τέλος, ανέφερε πως βρισκόμαστε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και προεξόφλησε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. «Η χώρα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις έχει μπει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και όσο γρηγορότερο γίνουν εκλογές και η χώρα αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση τόσο καλύτερα».