Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε νέα επίθεση στο Ιρανικό κράτος απειλώντας το πώς θα αντιμετωπιστεί με «μεγάλη δύναμη» εάν επιχειρήσει να κάνει οτιδήποτε που αντιτίθεται στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Χαρακτήρισε, επίσης πολύ εχθρική τη στάση της Τεχεράνης έναντι της Ουάσινγκτον, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο είπε πως είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με το Ιράν, όταν αυτό είναι έτοιμο.

Η απάντηση του Ιρανού προέδρου, Χασάμ Ροχανί, ήρθε αργά τη Δευτέρα και ήταν υπέρ της επίλυσης του προβλήματος μέσω της διπλωματίας, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες. Σύμφωνα με το Ιρανικό Πρακτορείο, ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε πως «η σημερινή κατάσταση δεν είναι κατάλληλη για συνομιλίες και η επιλογή μας είναι η αντίσταση και μόνο».

Ο Ντ. Τραμπ με νέο tweet του δήλωσε πρόθυμος να συνομιλήσει με το Ιράν όταν αυτό είναι έτοιμο και αποκάλεσε λυπηρό το γεγονός ότι η οικονομία του καταρρέει λόγω των οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλλει η χώρα του, ενώ υπενθυμίζεται ότι χθες απείλησε με αφανισμό ολόκληρο το κράτος του Ιράν.