Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Χ. Θεοχάρης στάθηκε στην καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές, λέγοντας πως η έκθεση της Κομισιόν για την τρίτη «μεταμνημονιακή» αξιολόγηση εστιάζει στην καθυστέρηση της κυβέρνησης.

Έφερε ως παράδειγμα την καθυστέρηση της ιδιωτικοποίησης στο Ελληνικό, επισημαίνοντας πως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΝΔ οι εργασίες θα πρέπει να αρχίσουν το νέο έτος, ενώ για τη ρύθμιση των 120 δόσεων δήλωσε πως υπάρχουν «δυσλειτουργίες που πρέπει να διορθωθούν».

Σύμφωνα με τον Θ. Θεοχάρη, η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να επιδιώξει την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, δίνοντας στους δανειστές ως αντάλλαγμα τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν. Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ προτίθεται να καταργήσει τα μέτρα ελάφρυνσης που πέρασε προ εβδομάδων η κυβέρνηση, απάντησε πως «όσα ψηφίστηκαν και μάλιστα με τη δική μας ψήφο δεν θα τα πάρουμε πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει δικαιωμένος μετά την δημοσίευση της έκθεσης της Κομισιόν, καθώς επισημαίνονται όσα έλεγε ο ίδιος εδώ και καιρό για την «τεράστια ολιγωρία σε υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του κράτους».